Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le filifilia o uaea photovoltaic!

Photovoltaic cables o le faʻavae lea o le lagolagoina o masini eletise i masini photovoltaic.Ole aofaʻi o uaea faʻaaogaina i le photovoltaic system e sili atu nai lo le tele o le gaosiga o le eletise, ma o se tasi lea o mea taua e aʻafia ai le lelei o le faiga atoa.

E ui lava o le photovoltaic DC ma AC cables e tusa ma le 2-3% o le tau o le tufatufaina atu o le photovoltaic system, o le mea moni na iloa o le faʻaaogaina o laina sese e mafai ona oʻo atu ai i le tele o laina gau i totonu o le poloketi, maualalo le mautu o le eletise, ma isi mea e faʻaitiitia ai. toe fo'i mai galuega.

O le mea lea, o le filifilia o laina saʻo e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le poloketi, faʻaleleia le faʻalagolagoina o le eletise, ma faʻafaigofie le fausiaina, faʻaogaina ma le tausiga.

 1658808123851200

Ituaiga o uaea photovoltaic

 

E tusa ai ma le faiga o nofoaga eletise photovoltaic, e mafai ona vaevaeina uaea i uaea DC ma uaea AC.E tusa ai ma faʻaoga eseese ma siosiomaga faʻaoga, e faʻavasegaina i lalo:

 

O uaea DC e masani ona faʻaaogaina mo:

 

So'oga fa'asologa i le va o vaega;

 

Feso'ota'iga tutusa i le va o manoa ma le va o manoa ma pusa fa'asoa DC (pusa tu'ufa'atasi);

 

I le va o pusa tufatufa DC ma inverters.

O uaea AC e masani ona faʻaaogaina mo:

Feso'ota'iga i le va o inverters ma transformers la'asaga;

 

Feso'ota'iga i le va o suiga fa'aa'e i luga ma masini fa'asoa;

 

Feso'ota'iga i le va o masini fa'asoa ma laina eletise po'o tagata fa'aoga.

 

Manaoga mo uaea photovoltaic

 

O uaea o loʻo faʻaaogaina i le vaega maualalo o le DC eletise o le solar photovoltaic power generation system e iai manaʻoga eseese mo le fesoʻotaʻiga o vaega eseese ona o siosiomaga faʻaoga eseese ma manaoga faʻapitoa.O mea uma e tatau ona mafaufauina o: faʻaogaina le faʻaogaina o le uaea, faʻaogaina o le vevela ma le mumu, faʻataʻitaʻiga o le matua ma faʻamatalaga o le lautele o le uaea.O uaea DC e tele lava ina fa'ata'atia i fafo ma e mana'omia ona fa'asusu, fa'amaonia le la, fa'amaonia malulu, ma fa'amaonia UV.O le mea lea, DC uaea i faiga photovoltaic tufatufaina e masani lava filifili photovoltaic-faamaonia uaea faapitoa.O lenei ituaiga o uaea fa'afeso'ota'i e fa'aogaina ai le fa'a'ofu'ofu fa'apalapala fa'alua, lea e matua'i lelei le tete'e atu i le UV, vai, osone, acid, ma le tafia o le masima, lelei le gafatia o le tau ma le fa'alavalava.Mafaufau i le fesoʻotaʻiga DC ma le gaosiga o loʻo i ai nei o le photovoltaic module, o le faʻaaogaina o le photovoltaic DC cables o PV1-F1 * 4mm2, PV1-F1 * 6mm2, ma isi.

 

O uaea AC e masani ona fa'aoga mai le itu AC o le inverter i le pusa fa'apipi'i AC po'o le kapeneta feso'ota'i feso'ota'iga AC.Mo uaea AC faʻapipiʻi i fafo, susu, la, malulu, puipuiga o le UV, ma le mamao mamao e tatau ona mafaufau i ai.E masani lava, YJV ituaiga uaea e faʻaaogaina;mo uaea AC o lo'o fa'apipi'iina i totonu o le fale, e tatau ona mafaufau i le puipuiga o le afi ma le puipuiga o isumu ma loi.

 信图片_202406181512011

Filifiliga mea uaea

 

O uaea DC o loʻo faʻaaogaina i fale eletise photovoltaic e masani ona faʻaaogaina mo galuega umi i fafo.Ona o le tapulaʻa o tulaga faufale, e tele lava ina faʻaogaina fesoʻotaʻiga mo fesoʻotaʻiga uaea.E mafai ona vaevaeina mea ta'avale uaea i totonu o le kopa ma le alumini.

 

O uaea 'apamemea e sili atu le malosi o le antioxidant nai lo le alumini, umi le ola, sili atu le mautu, maualalo le pa'ū o le voltage ma maualalo le malosi.I le fausiaina, e sili atu ona fetu'una'i le 'au kopa ma e la'ititi la'ititi le fa'ataga o le fa'alili, o lea e faigofie ai ona liliu ma pasi i totonu o paipa.E le gata i lea, o pusa kopa e le vaivai ma e le faigofie ona malepe pe a uma ona punou soo, o lea e faigofie ai le uaea.I le taimi lava e tasi, o kopa kopa e maualuga le malosi faʻainisinia ma e mafai ona tatalia le tele o faʻalavelave faʻainisinia, lea e aumaia ai le faʻaoga lelei i le fausiaina ma le faʻapipiʻiina, ma faʻatupuina ai foi tulaga mo le fausiaina o masini.

 

I se isi itu, ona o le vailaʻau o le alumini, o laina alumini e faigofie ona faʻamaʻiina (electrochemical reaction) i le taimi o le faʻapipiʻiina, aemaise lava le fetolofi, lea e faigofie ona taʻitaʻia ai le toilalo.

 

O le mea lea, e ui lava e maualalo le tau o laina alumini, mo le saogalemu o le poloketi ma le faʻagaioiina tumau tumau, e fautuaina e Rabbit Jun le faʻaogaina o laina kopa i totonu o galuega faʻapolopolo.

 019-1

Fuafuaga o le filifiliga uaea photovoltaic

 

Fa'atatau i le taimi nei

O le vaega faʻasolosolo o laina DC i vaega eseese o le photovoltaic system e fuafuaina e tusa ai ma mataupu faavae nei: O laina fesoʻotaʻi i le va o modules solar cell, o laina fesoʻotaʻi i le va o maʻa, ma uaea fesoʻotaʻi o uta AC e masani ona filifilia ma se faʻatatau. o le taimi nei o le 1.25 taimi le maualuga o lo'o galue pea i le uaea ta'itasi;

o uaea feso'ota'i i le va o la'au la'au ma laina, ma uaea feso'ota'i i le va o ma'a (vaega) ma inverters e masani lava ona filifilia ma le fua fa'atatau o le taimi nei o le 1.5 taimi le maualuga o lo'o galue pea i le taimi nei o uaea ta'itasi.

 

I le taimi nei, o le filifiliga o le uaea cross-vaega e masani lava ona faavae i luga o le sootaga i le va o le lautele o le uaea ma le taimi nei, ma le aafiaga o le vevela ambient, gau gau, ma le faataatiaina o le auala i luga o le gafatia tauaveina o uaea i le taimi nei e masani ona le amanaiaina.

I si'osi'omaga fa'aoga eseese, o le gafatia o lo'o i ai nei o le uaea, ma e fautuaina e tatau ona filifilia le maualuga o le uaea i luga pe a latalata le taimi nei i le tau maualuga.

 

O le le sa'o o le fa'aogaina o uaea photovoltaic laiti-diameter na mafua ai se afi ina ua uma ona ova le uta

Malolo gau

O le gau o le voltage i le photovoltaic system e mafai ona faʻaalia e pei o: voltage gau = i le taimi nei * le umi o le uaea * eletise eletise.E mafai ona vaʻaia mai le fua faʻatatau o le gau o le voltage e faʻatusatusa i le umi o le uaea.

O le mea lea, i le taimi o suʻesuʻega i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona mulimulitaʻia le mataupu faavae o le tausia o le laina i le inverter ma le inverter i le laina fesoʻotaʻiga.

I le lautele o talosaga, o le DC laina gau i le va o le photovoltaic array ma le inverter e le sili atu i le 5% o le laina eletise gaosiga, ma o le laina AC gau i le va o le inverter ma le laina fesoʻotaʻiga mataʻitusi e le sili atu i le 2% o le eletise gaosiga inverter.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o inisinia, e mafai ona faʻaaogaina le fua faʻatatau: △U=(I*L*2)/(r*S)

 信图片_202406181512023

△U: uaea pa'u eletise-V

 

I: uaea e tatau ona tetee atu i le maualuga uaea-A

 

L: uaea fa'ata'atia umi-m

 

S: laina fa'alava-mm2;

 

r: conductivity conductor-m/(Ω*mm2;), r kopa=57, r alumini=34

 

Pe a faʻapipiʻi tele tele-core cable i fusi, e manaʻomia e le mamanu ona faʻalogo i mea

 

I le fa'aoga moni, a manatu i mea taua e pei ole auala uaea ma fa'atapula'aina auala, o uaea o faiga photovoltaic, ae maise uaea AC, atonu e tele uaea tele-autu o lo'o tu'u i fusi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se faiga faʻavae tolu-vaega laʻititi, o le laina fafo AC e faʻaaogaina "tasi laina fa cores" poʻo "tasi laina lima cores" uaea;i se faiga-tolu-vaega tele, o le laina fafo AC e faʻaaogaina le tele o uaea i le tutusa nai lo le tasi-autu tele-diameter uaea.

Pe a faʻapipiʻi tele uaea tele-core i fusi, o le a faʻaitiitia le gafatia o loʻo iai nei i se vaega patino, ma o lenei tulaga faʻaitiitia e manaʻomia ona iloiloina i le amataga o le mamanu o le poloketi.

Auala fa'apipi'i uaea

O le tau o le fausiaina o le eletise i le gaosiga o le eletise photovoltaic e masani ona maualuga, ma o le filifiliga o le faʻaogaina o auala e aʻafia ai le tau o le fausiaina.

O le mea lea, o fuafuaga talafeagai ma le filifiliga saʻo o auala faʻapipiʻi uaea o soʻotaga taua i le galuega mamanu uaea.

O le auala e faʻapipiʻi ai uaea e faʻavasegaina faʻavae e faʻavae i luga o le tulaga o le poloketi, tulaga o le siosiomaga, faʻamatalaga uaea, faʻataʻitaʻiga, aofaʻi ma isi mea, ma e filifilia e tusa ai ma manaʻoga o le faʻaogaina faʻalagolago ma le tausiga faigofie ma le mataupu faavae o le faʻaogaina ma le tamaoaiga.

O le faʻapipiʻiina o uaea DC i le gaosiga o le eletise photovoltaic e masani lava ona aofia ai le tanu saʻo ma le oneone ma piliki, faʻapipiʻi i paipa, faʻapipiʻi i totonu, faʻapipiʻi i totonu o uaea, faʻapipiʻi i tunnels, ma isi.

O le faʻapipiʻiina o uaea AC e le ese tele mai auala faʻapipiʻi o faiga faʻaletino lautele.

 

O uaea DC e masani ona faʻaaogaina i le va o modules photovoltaic, i le va o manoa ma pusa faʻapipiʻi DC, ma le va o pusa tuʻufaʻatasia ma faʻaliliu.

E iai a latou vaega fa'alava laiti ma fa'ato'a tele.E masani lava, o uaea e nonoa i luga o faʻamau faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi i paipa.Pe a faʻapipiʻi, e tatau ona mafaufau i mea nei:

 

Mo le faʻafesoʻotaʻi laina i le va o modules ma fesoʻotaʻiga uaea i le va o manoa ma pusa tuʻufaʻatasia, e tatau ona faʻaogaina faʻamau faʻapipiʻi e avea ma lagolago ma faʻamautu mo le faʻapipiʻiina o le uaea i le tele e mafai ai, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o mea tau le siosiomaga i se tulaga patino.

 

O le malosi o le faʻapipiʻiina o uaea e tatau ona tutusa ma talafeagai, ma e le tatau ona fufusi tele.O le eseesega o le vevela i le va o le ao ma le po i nofoaga o le photovoltaic e masani lava ona tele, ma e tatau ona aloese mai le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia e puipuia ai le gau o le uaea.

 

O le uaea meafaitino photovoltaic e taʻitaʻia i luga o le fale e tatau ona amanaʻia le tulaga matagofie o le fale.

O le tulaga fa'apipi'i e tatau ona 'alofia le tu'uina atu o uaea i pito ma'ai o puipui ma puipui e 'alofia ai le tipiina ma le oloina o le fa'a'ese'esega e fa'atupu ai le ta'amilosaga pupuu, po'o le sele malosi e tipi ai uaea ma mafua ai le matala.

I le taimi lava e tasi, o faʻafitauli e pei o uila saʻo i luga o laina uaea e tatau ona mafaufauina.

 

Fuafua lelei le ala e tu'u ai uaea, fa'aitiitia kolosi, ma tu'ufa'atasia le fa'ata'atia i le tele e mafai ai e fa'aitiitia ai le eliina o le eleele ma le fa'aogaina o le uaea i le taimi o le fausiaina o galuega.

 信图片_20240618151202

Photovoltaic cable tau fa'amatalaga

 

O le tau o uaea DC photovoltaic agavaa i luga o le maketi i le taimi nei e fesuisuiaʻi e tusa ai ma le vaega faʻasolosolo ma le faʻatauga.

E le gata i lea, o le tau o le uaea e fesoʻotaʻi ma le mamanu o le eletise.E mafai ona fa'asaoina le fa'aogaina o uaea DC.

I le tulaga masani, o le tau o uaea photovoltaic e amata mai ile 0.12 i le 0.25/W.Afai e sili atu i le tele, atonu e manaʻomia le siakiina pe talafeagai le mamanu pe faʻaaogaina uaea faʻapitoa mo mafuaaga faʻapitoa.

 

Aotelega

E ui lava o uaea photovoltaic ua na o se vaega itiiti o le photovoltaic system, e le faigofie e pei ona mafaufauina le filifilia o laina talafeagai e faʻamautinoa ai le maualalo o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le poloketi, faʻaleleia le faʻatuatuaina o le eletise, ma faʻafaigofie le fausiaina, faʻaogaina ma le tausiga.Ou te faʻamoemoe o le folasaga i lenei tusiga e mafai ona tuʻuina atu ia te oe se lagolago faʻapitoa i mamanu ma filifiliga i le lumanaʻi.

 

Fa'amolemole lagona le saoloto e fa'afeso'ota'i mai mo nisi fa'amatalaga i luga ole la uaea.

sales5@lifetimecables.com

Telefoni/Wechat/Whatsapp:+86 19195666830


Taimi meli: Iuni-19-2024